30 C
Kopychyntsi
сьогодні 15.04.2024
Архів новин 2006-2018КультураМар'яна Савка у літературно-мистецькій "кав'ярні" музею

Мар’яна Савка у літературно-мистецькій “кав’ярні” музею

-

 Вчора відбулось друге засідання в літературно-мистецькій "кав’ярні" нашого музею театрального мистецтва. Ініціатором даного саходу є директор музею Р.Савка. Цього разу захід відвідала відома українська письменниця, уродженка Копичинців Мар’яна Савка.

У рамках вечора було багато кави, а сама зустріч відбувалась у дуже спокійній, майже інтимній атмосфері. Мар’яна читала власні з різних збірок, включаючи найстаріші і найновіші вірші. Як відомо, наша землячка на день рідної мови стала ініціатором літературного марафону у м.Львові, до котрого долучилось чимало відомих людей, письменників, співаків. Пані Мар’яна ділилась так би мовити цікавинками тієї події. Як виявилось, письменниця навіть пожертвувала святкуванням власного Дня Народження (21 лютого) на користь цієї справи.

Окрім того розмовляли і про видавництво "Старого лева", керівником якого є пані Савка. Мар’яна поділилась найближчими планами на майбутнє. За словами авторки зовсім згодом вийде ще одна її книга, щоправда не для дорослих, а для дітей. Це буде віршована казка, головним героєм котрої виступить символ міста Львова – Лев. Був і ексклюзив для рідного міста – два вірші з даної віршованої казки.

Вечір тривав більше 2 годин, а задоволена публіка ніяк не хотіла розходитись. Було безліч запитань, в тому числі і про скандальну історію з Ліною Костенко, та її небажання їхати у Львів. Присутні мали змогу почути думку поетеси, щодо цього питання. Згідно зі слів Мар’яни їй прикро, що тисячі львівян, котрі буквально "обожнюють" Ліну Василівну не змогли зустрітись з цією поетесою.

На завершення вечора п.Мар’яна навіть виконала кілька пісень акапельно, зірвавши буквально шквал оплесків та море емоцій у глядачів.

Як я і казав, атмосфера було надзвичайною – горіли свічки і було доволі мало світла, через те і на відео зовсім темно, але послухати Мар’яну можна і треба. Особисто дуже задоволений зустріччю – класна атмосфера, цікаві люди, і зовсім невимушена зустріч ну і звісно музика і вся чарівність музею з його старовинними меблями, картинами, фотографіями.

Фотографії: bigfan

Спонсор допису: За вікном вже майже весна, а не забаром і літо. Пора подбати про свій відпочинок. Найкращим буде отдых в крыму!

Дьома, bigfanhttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Неймовірна історія зустрі...

Сучасна історія дружби з піаністом Славоміром Добжанським почалася у січні 2019 року. Тоді, ми з Андрієм Патолою вирішили звернутися у службу підтрим...

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИ...

У Копичинецькій Громаді відбувся військово – патріотичний вишкіл «Юний патріот» присвячений до Дня захисника та захисниці України та Дня українського...

Михайло Мимрик та його шк...

У Копичинецькій гімназії діє ансамбль «Надія», який нещодавно отримував Гран-прі на конкурсі «Феєрія талантів». Нам вдалось поспілкуватись з керівник...