30 C
Kopychyntsi
сьогодні 24.03.2024

Карматреш

-

Однією з головних подій весни у альтернативних колах став тур по Україні групи АННА, а у 8 найбільших містах, як то Київ, Львів та інші ще й ТОЛу. Багато з копичан вже відвідали даний концерт у Львові, я ж обрав столичну „імпрезу”. Імпреза виявилась дійсно серйозною. Столичний клуб „Бінго” у цей вечір став меккою любителів альтернативної сцени.

Особисто я знав на що йду, тому з речей, котрі взяв із собою були: гроші, квиток, та студентський квиток. Спитаєте, а де фотоапарат, мобільний телефон і т.д?! Перш за все дані концерти характеризуються такими цікавими явищами в сучасній рок-культурі як слем і т.п. Тому вибачайте, фото з концерту не буде. Фотозвіти знайдете хорошої якості на багато чисельних альтернативних порталах.

Слем – це своєрідні хаотичні танці, збоку виглядають як бійка чи маленьке заворушення. Коли молоді люди, штовхаючись під музику створюють у центрі залу щось на подобі масових боїв. Виглядає ефектно. Здається, що в даній забаві немає правил, хоча насправді вони є, але їх ніхто нажаль не дотримується. Перш за все не можна виставляти лікті, а лише „працювати” корпусом, розмахувати руками ногами також не можна. Одне правило яке дотримується, це коли хтось у такому слемі падає на підлогу, його одразу ж піднімають, і танці продовжуються.

Очікування самого концерту було дуже напруженим. Ще близько пів години людей не запускали у залу. Щоб розважити себе і охорону, молоді люди вирішили покричати знайому для багатьох інтернет-кричалку: „Сіс_ки!”. Таким чином молодь закликала охорону та організаторів концерту до совісті, думали, що можливо таке не культурне слово приверне їх увагу та скоротить час перебування поза залом.

Не зважаючи на оголошений час початку 18.00, концерт почався із запізненням у 30 хв. Першими на сцену вийшла група Тол. З перших акордів цієї альтернативної команди (як писало одне видання, група Тол входить до ТОП5 найбільших збудників „слем-зарази” :)) і почалась „слем-зараза”, котра за лічені секунди вже захопила половину залу. Особисто сам потрапив на дане шоу, тому додому і приніс декілька бойових синців. Адреналін неймовірний, зважаючи на всю екстремальність даного дійства. Група Тол виконала багато вже відомих композицій з двох альбомів, та декілька зовсім нових пісень, котрі вийдуть у 3 альбомі групи.

Після 1,5 годин шаленого ритму, драйву та танців слідом за Толом вийшла інша альтернативна команда з м.Львів – АННА. Учасниця багатьох фестивалів на кшталт „Тарас Бульба”, „Руйнація” та інші. Зважаючи на вихід дебютного альбому (власне цій події і є присвячений увесь тур), диски летіли прямо на голову, котрі розкидав соліст Анни протягом концерту.

Анна продовжила такт, котрий задав Тол. Слем не закінчувався до кінця концерту. Група виконала декілька відомих пісень як „Ніж”, „Яма”, „Ангели” та інші, а також фактично весь новий матеріал, котрий увійшов у дебютник „Карматреш”. Слід сказати, що публіка прийняла на „УРА!” не лише киян – ТОЛ, але й львів’ян АННУ, за що, як було видно по обличчях учасників команди, була дуже вдячна група. Ще одним сюрпризом для любителів цих двох груп стало виконання пісні „Ніж” у дуеті із солістом Толу – Василем Прозоровом.

Після закінчення концерту публіка залишилась на своїх місцях, скандуючи: „На біс!”, тому група Анна була вимушена ще раз повернутись на сцену і виконати ще одну, таки останню пісню.

Підсумовуючи сказане, хочу сказати, що я вельми тішусь з того, що Україна має якісні групи такі як Тол, Анна, котрі можуть „втерти носа” деяким закордонним конкурентам. Починаючи від звуку і закінчуючи культурою публіки (незважаючи на всю екстремальність музики) все пройшло на найвищому рівні, чого і слід було чекати від головних представників української альтернативної сцени.

Тарас Демчукhttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Елиїва Каплиця (Копичинец...

У Копичинцях є каплиця з цілющою водою. Збудували її далекого 1905 року Кость та Параска Елиїв (Елия).Кость Елиїв своєю працею дивував людей. Був...

НАЙФЕСТИВАЛЬНІШЕ СЕЛО УКР...

8 серпня 2021 року село Яблунів здобуло Рекорд України, як найфестивальнішого села. Щороку тут проходять 4 фестивалі, до кожної пори року.Взимку ...