30 C
Kopychyntsi
сьогодні 27.03.2024
Архів новин 2006-2018КультураЧи бути фестивалю "Копита-фест"???

Чи бути фестивалю “Копита-фест”???

-

Під час обговорення статті „Скинемося на бензопилу?” в одному із коментарів з’явилася ідея створення музичного фестивалю. Тема зачепила багатьох читачів і одразу створено розділ на форумі уже з запланованою назвою фесту „Копита-фест”. Та чи є ця ідея вдалою, можливо, нашому місту вона не під силу, або ж взагалі не потрібна. І, якщо вдасться втілити цю ідею, то як би відбувалося свято? Про це – далі у спецтемі.

Погоджуюся, що ідея фестивалю є більш ніж вдалою. Запитаєте, чому? А тому, що за допомогою „Копита-фесту” можна буде відродити славу вже поволі вимираючого містечка, збагатити міський бюджет та прибрати, нарешті, засмічену територію Копичинців. З алгоритмом втілення ідеї проблем не виникає. Залишається лише визначитися з форматом фестивалю та запевнити у правильності такого рішення міських підприємців та органи влади.

Розпочнемо з організації фестивалю. Насамперед, потрібно підготувати відповідну територію. Нею може бути один із двох парків. Припустимо, це міський парк. Сцена там є, але, як на мене, вона для великого формату не підійде. Тому краще встановити розкладну сцену в парку над озером, а саме на футбольному полі. Галявина зараз пустує, так хоч послужить трохи. Заодно принесе і грошики, і море задоволення. Звук тут повинен бути непоганий, бо все дійство відбуватиметься в напівкруглій ямі. Надіюсь, мешканці, що живуть навколо парку, на надто нервуватимуть з приводу високих децибел. Але при вимірі часової протяжності фесту без коректив не обійтись. Потрібно увести як мінімум 3 фестивальних дні, кожен з яких відбуватиметься до 24.00.

З форматом визначитися найважче. Адже, наші „попсяки” не зрозуміють неформатну музику. Тому, краще урізнонітнити фестиваль. До раціону музичної додамо кілька інгредієнтів: етніку, рок, панк-рок, готику та ін. Запросимо багато іногородніх колективів, справжніх майстрів сцени. Також на фесті повинні виступити усі місцеві виконавці. Наприклад, „Калі-Юга”, „Спалах” і т.д. Вони ж нічим не гірші за старших, багатших братів своїх.

У цей час в місті буде доволі багато люду. І їх нікуди не подінеш, тому туристам треба надати житло. Запросити на ночівлю за окрему плату зможе кожен охочий мешканець міста. Ось ще один привід підзаробити:) Можна, зрештою, і готель побудувати, але то зараз не реально.

Щоб туристи у денний час не надто нудьгували, то слід розпочати показ українських фільмів у кінотеатрі, етнографічну, історичну та інші виставки у нашому музеї, провести екскурсії по визначним місцям, такі як могили борцям за волю, каплички тощо). З цього має вийти таки нормальна розважально-культурна програма. Яка в кінцевому результаті усім дуже сподобається.

Звісно, для організації великого фестивалю такої крихітної статті замало. Але, на все свій час. Будемо із нетерпінням та вірою чекати зустрічі на фестивалі „Копита-фест”.

Спонсор допису: У вас є влазний бізнес і ви хочете автоматизувати його? Тоді вам потрібно купить 1С Днепропетровск щоб правильно вести бізнес

попередня статтяСпочатку запитання…
наступна статтяУ нас є футболки!

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Елиїва Каплиця (Копичинец...

У Копичинцях є каплиця з цілющою водою. Збудували її далекого 1905 року Кость та Параска Елиїв (Елия).Кость Елиїв своєю працею дивував людей. Був...

Копичинецькі пауерліфтери...

Пауерліфтинг - це силовий вид спорту, коли спортсмен долає вагу. До нього входять три основні вправи: присідання зі штангою на плечах, жим штанги леж...